Uvjeti kupnje

U slučaju reklamacije robe, Kupac je dužan obavijestiti Prodavatelja slanjem email-a s navedenim osobnim podacima i brojem narudžbe na: tmikolcevic.23@gmail.com ili kontaktom na broj telefona: 0919177068 Svaku reklamaciju nastojat ćemo riješiti u korist Kupca koji je dužan robu zapakirati u originalnu ambalažu, očišćenu i uz priloženje originalnog računa poslati na adresu:LEA-obrt za trgovinu, URIJE(kiosk),35400 Nova Gradiška (u tom slučaju Kupac snosi troškove povrata robe). Svi nedostatci proizvoda koje je moguće popraviti, Prodavatelj će popraviti o svom trošku i proizvod vratiti Kupcu, također o svom trošku, a ukoliko popravak nije moguć, kupcu će se ponuditi mogućnost zamjene robe ili povrat novca. Za slučaj povrata novca, Kupac je dužan navesti osobne podatke i broj računa na koji se uplata povratnih sredstava može izvršiti. Ukoliko Kupac želi, ima pravo zamijeniti proizvod kupljen putem webshopa za drugu veličinu ili za drugi model jednake ili veće cijene. Prilikom zamjene robe, Kupac je dužan zapakirati robu u originalnu ambalažu s priloženim računom, a roba mora biti neoštećena i nenošena, u suprotnom, zamjena iste neće biti moguća. Zamjena se može izvršiti na dva načina:
1. Kupac poštom (ili drugom kurirskom službom) pošalje robu s originalnom ambalažom koju je dobio prilikom dostave od strane Prodavatelja na adresu LEA-obrt za trgovinu,URIJE(kiosk), 35400 Nova Gradiška. Prilikom zamjene robe Kupac snosi neposredan trošak slanja robe (poštarina) prema Prodavatelju. Nakon što je Kupac poslao paket (o svom trošku), dužan je obavijestiti Prodavatelja putem email-a da je paket poslan te da traži zamjenu za određenu veličinu/model (ukoliko se radi o drugom modelu, cijena tog drugog modela mora biti jednaka ili veća od cijene kupljenog modela). Po primitku vraćene robe, Prodavatelj je dužan u najkraćem mogućem roku poslati traženu veličinu/model za zamjenu, bez dodatnog troška za Kupca.
2. Kupac može zamjenu modela obaviti i u našim trgovinama, SAMO uz prethodno odobrenje od strane Prodavatelja. Ukoliko Kupac želi obaviti zamjenu u našoj prodavaonici, dužan je javiti na email: tmikolcevic.23@gmail.com broj svoje izvorne narudžbe, te veličinu/model koji želi dobiti kao zamjenu za isti. Prodavatelj će kontaktirati Kupca o tome ima li tražena veličina/model na skladištu. Ukoliko trgovina nema željeni model na svome skladištu, Prodavatelj može Kupcu omogućiti zamjenu u navedenoj trgovini u roku od 8 radnih dana za neki drugi artikl po istoj ili većoj cijeni. ROK ZA REKLAMACIJU 8 radnih dana…

Plaćanje

1. PLAĆANJE POUZEĆEM

Plaćanje se vrši izravno poštaru prilikom preuzimanja naručene robe. Prilikom preuzimanja iste moguće je plaćanje isključivo gotovinom, neovisno o veličini iznosa. Dostava se vrši putem HP Ekspresa. Prodavatelj izdaje ponudu putem elektronske pošte (email), a račun za kupljeni proizvod, kao dokaz u slučaju reklamacije, bit će dostavljen uz naručeni proizvod.

2. UPLATOM NA ŽIRO RAČUN

Prihvatom ponude od strane Prodavatelja, potrebno je izvršiti uplatu do dva radna dana na žiro račun općom uplatnicom ili elektronskim putem (e – bankarstvo). Nakon što uplata bude vidljiva na žiro računu, Prodavatelj će izvršiti isporuku robe.

PDV

Sve cijene artikala izražene su u kunama (HRK) i uključuju PDV. Prodavatelj ima pravo mijenjati cijene artikala i one se mogu razlikovati od cijena izraženih u prodavaonicama.

DOSTAVA

Dostava se vrši putem službe za brzu dostavu isključivo radnim danima. Naručeni artikli bit će isporučeni u vremenskom razdoblju od 1 – 3 dana. Troškovi dostave su prikazani na računu koji dostavljamo uz naručeni artikl i uračunati su u ukupnu cijenu otkupnine. Za narudžbu u iznosu većem od 500.00 HRK Prodavatelj je osigurao besplatnu dostavu.

Prodavatelj zadržava pravo ne isporučiti naručeni proizvod u slučaju nedostatka na skladištu, tvorničkog oštećenja ili uslijed tehničke greške. U tome slučaju, Prodavatelj će obavijestiti Kupca te mu ponuditi alternativni proizvod iz svoje ponude. Prodavatelj ne snosi odgovornost ukoliko Kupac ne dobije obavijest uslijed tehničke greške (odlazak e-maila u spam folder ili slično).

Zahvaljujemo. Kontaktirat ćemo Vas u najkraćem mogućem roku!